020-6752313 ✓ In 3 maanden 98% resultaat * ✓ Sporten in unieke Olympische ambiance ✓ 4.6 uit 5 na 91 Facebook-recensies info@medicovision.nl

De Vitale Veggieburger; oftewel De Gezonde Groenteburger!

Kom jij aan jouw 300 – 500 gram groente per dag? Of ben jij juist iemand die toch met regelmaat nog minder dan 200 gram groente eet? Of heb je kinderen die niet graag groente eten? Ook dan is dit een perfect recept om extra groente toe te voegen aan de maaltijd! Ook prima om als tussendoortje te eten of aan de lunch toe te voegen.

Tevens een prima vervanging om het stukje vlees minimaal 1x per week te skippen!

(voor de krachtpatsers onder ons is dit dus vooral een prima tussendoortje 😉 )

Dit recept is origineel van een Rode bieten burger. Ik heb er zelf twee variaties van gemaakt, namelijk:

De Pastinaak burger & De Popeye burger!

Kies 250 gram geraspte rode bieten, 250 gram geraspte pastinaak

of 150 gram (ong) spinazie met zongedroogde tomaatjes.

Biologische basis Ingrediënten voor 4 burgers

  • 100-125 gram havermout
  • 1 kleine ui
  • 50-100 gram feta of geitenkaas (geitenkaas heeft mijn voorkeur)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 of 2 eieren (even uitproberen hoe het mengsel eruit ziet als alles gemengd is. Is het te droog dan alsnog een eitje toevoegen)
  • 1 tl olijfolie
  • versgemalen peper en zout

Zo maak je de burgers
Schil de biet/pastinaak en rasp ze in de keukenmachine samen met de ui en knoflook (kan ook met de hand, snipper dan de ui en knoflook heen fijn). Doe de geraspte groenten in een mengkom. Voeg de havermout, het ei en de olijfolie toe en meng alles door elkaar. Voeg nu de feta/geitenkaas toe. Breng dit nu goed op smaak met peper en zout.

De spinazie meng je uiteraard op dezelfde manier samen met de zongedroogde tomaatjes (TIP: eventueel een theelepeltje biologische pesto erbij doen, voor extra smaak). Spinazie goed kneuzen of fijnsnipperen.

Ik gebruik zelf wegwerphandschoentjes voor de volgende stap  😉

Kneed alles met je handen tot alles goed gemengd is. Zet het geheel een half uurtje apart zodat de havermout het vocht kan opnemen. Dit is belangrijk, zodat alle ingrediënten aan elkaar blijven hangen. Vorm nu 4 burgers van het mengsel. Als het mengsel te los is, voeg dan nog wat havermout toe. Verhit een grillpan op het vuur. Grill de burgers ongeveer 5 minuten aan elke kant. Draai halverwege om. Als je geen grillpan hebt, kun je de burgers ook met wat olie in een koekenpan bakken tot ze goudbruin zijn.

Je kan de burger serveren met zoete aardappelpatat uit de oven en een lekker frisse salade naar smaak, of natuurlijk gewoon als een stukje vlees bij het recept wat je maakt of als een heuse burger op een broodje! Kies dan bij voorkeur wel voor een gezondere broodvariant en geen platte witte bol of het doorgewinterde hamburgerbroodje! (vergeet niet, er zit havermout in de burger verwerkt)

Bon Apetite!

Gina

www.vitaliteitscoachgina.nl

info@vitaliteitscoachgina.nl