020-6752313 ✓ In 3 maanden 98% resultaat * ✓ Sporten in unieke Olympische ambiance ✓ 4.6 uit 5 na 91 Facebook-recensies info@medicovision.nl

Freezlab en Medico Vision

Wil je je body in maar 2 minuten tijd een natuurlijke reset geven? Stap dan bij Freezlab in een whole body cryo cabine. De temperatuur van -110˚C zet je lichaam op scherp. De kouprikkel activeert allerlei processen in het lichaam. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd, het immuunsysteem en de stofwisseling krijgen een boost. Door de stoffen die in je lichaam vrij komen, voel je je direct na afloop sterker, opgewekter en frisser.

Cryotherapie is niet nieuw. het is gebaseerd op een eeuwenoud principe: het menselijk lichaam blootstellen aan extreme kou. Maar dan wél op een comfortabele manier. Met een goede check-up vooraf en een ontspannen warming-up na afloop. En de kou? Door de extreem droge lucht voelt het héél anders aan dan je zou denken!

Cryotherapie is booming in de topsport. Maar ook als je geen topsporter bent van beroep, heb je er veel aan. In 3 minuten tijd krijgt je lichaam een boost waar geen herstelkuur tegenop kan. Je kunt de trainingen beter aan én je bent minder gevoelig voor blessures. Niet voor niets is cryotherapie in veel sporten een vast onderdeel van het trainingsprogramma.

De voordelen van cryotherapie bij sport:

  • Het lichaam herstelt zich sneller van een training. Je kunt dus eerder de volgende training aan.
  • Je ervaart minder last van zware, intensieve trainingen; cryotherapie werkt als een natuurlijke pijnbestrijder.
  • Je herstelt beter, zodat je minder vatbaar bent voor blessures.

Cryotherapie voor topsporter: the best kept secret
Clubs als AC Milan en Real Madrid hebben een eigen cabine voor cryotherapie. In de Amerikaanse NBA-basketballeague wordt het gebruikt. Wielrenners in de Tour de France vertrouwen erop. Toch is er weinig bekend over het gebruik ervan in de sport. Topteams laten niet graag anderen in hun ‘keuken’ kijken. Trainingsprogramma’s zijn geheim. Een innovatieve methode als cryotherapie kan nét het verschil maken in de finale van de Champions League of aan de finish van een Tour-etappe. Daarom komen de onderzoeken niet naar buiten. En dat die onderzoeken positief zijn, bewijst wel de belangstelling ervoor in de topsport in Europa en de VS.

Freezlab is gevestigd in het Olympisch Stadion op nummer 36. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan een keer gratis proberen! Haal hiervoor een voucher op bij de receptie van Medico Vision en neem gelijk een kijkje op de website.