020-6717217 ✓ In 3 maanden 98% resultaat * ✓ Sporten in unieke Olympische ambiance ✓ 4.6 uit 5 na 91 Facebook-recensies info@medicovision.nl

Mijn achtergrond is universitaire, masters in geschiedenis. Maar ik maakte de switch naar Yoga toen ik 23 werd. En ben dit vooral zelf eerst heel veel gaan doen. Daarna deed ik twee docent opleidingen in yoga, de eerste was in Raja Yoga, een meer filosofische richting en daarna deed ik een opleiding in wat nu Critica Alignment heet, met Gert Van Leeuwen…zijn stijl is zeer anatomisch en fysiek, en ook nauwkeurig  op techniek.

Ik geef 17 jaar lang yoga les, in yoga studios, bij mijn eigen studio, in bedrijven en bij Medico Vision. Bij Medico Vision doe ik dit al 16 jaar.

Ik kwam toentertijd bij Medico Vision terecht door een vriendin die hier trainde en de manager was, Billy vroeg of er niet yoga op het rooster kon komen want ze deed dit zelf maar er waren maar een paar studios en ze moest 40 minuten fietsen voor een yogales terwijl ze naast Medico Vision woonde.

Billy vond het een apart idee om yoga in een sportschool aan te bieden maar dacht, waarom niet. Madonna had net gezegd dat ze yoga deed en het begon toen al een rage te worden maar niets in vergelijking met nu.

toen ik mijn yoga opleiding deed waren er maar 5 of 6 studio in geheel Amsterdam. Nu zijn het er honderden. Billy besloot om het uit te proberen en ik had meteen 35 enthousiaste mensen in mijn les elke keer. Het is nooit meer zo druk geworden als tijdens het eerste jaar. Veel mensen deden het alleen omdat het ineens hip was en toen pilates het nieuwste hippe ding was gingen ze daarop over.

Maar er blijven altijd voldoende mensen die yoga geweldig vinden en op een gegeven moment voelt het alsof je lichaam niet meer zonder kan.

Mijn motto als yoga docent is ‘ Luister eerst naar je lichaam en pas ten tweede naar de instructeur’.

In yoga nemen wij dikwijls aparte houdingen aan. Je maakt bewegingen die je in je dagelijks leven nooit maakt en je gebruikt spieren die je bijna nooit gebruikt anders. Het kan ook zo zijn dat wij proberen spanning vrij te laten komen die heel diep zit in je lichaam. Daarin is het zo belangrijk dat je naar je lichaam toe ademt en heel goed voelt waar je eigen grens is.

Ik vind het niet fijn dat er een guru sfeer in yoga zit en ik strijd daartegen. Ik hou niet van volgelingen of mensen die zich boven anderen zetten en hun vertellen wat ze moeten doen. Toch gebeurt dat in yoga en dan geef je al je persoonlijke kracht weg aan de een of andere gozer of dame die nooit zovele inzicht kan hebben in jouw innerlijke of je lichaam als jijzelf.

Ik wil mensen zien groeien in hun persoonlijke kracht door yoga en hun helpen zichzelf te ontwikkelen. Niet hun eigen kracht, intelligentie en inzicht opzij zetten om een groupie te worden.

Daarom geef ik graag yoga in sportscholen al wordt daarop neergekeken onder veel yogis. Ik vind het juist fijn om de religieuze aspect weg te laten en het in een aardse en nuchtere omgeving te doen. Ik vind ook dat yoga een geweldige ondersteuning is voor allerlei soorten sport. Het kan ervoor zorgen dat sporters hun lichamen kunnen trainen zonder stijf te worden en zonder andere letsel. Ik hoor van veel mensen dat hun prestaties in hun sport verbeteren door yoga ernaast te doen. Daarom vind ik dat yoga zeker thuis hoort in sportscholen en ik ben heel blij dat Billy het wilde uitproberen. Het was een succesvolle experiment. Al 16 jaar werk ik met veel  plezier bij Medico Vision, kom Yoga een keer uitproberen en kom erachter wat het voor jou kan betekenen.

Sinead Daly

Yoga instructrice

Yoga

;

Stress reductie

:

Ontspanning

P

Lenigheid vergroten

?

Pijnverlichting

Verbeterde ademhaling

>

Verbeterde prestaties bij eigen sport

Vraag informatie aan

Voornaam

Achternaam

E-mailadres

Geboortedatum

Telefoonnummer

Opmerkingen