Acai Bowl

Acai Bowl

Iedereen heeft wel gehoord van deze nieuwe voedseltrend die er inmiddels al ruim twee jaar is en hier is om te blijven! Het is gezond, voedzaam en smakelijk. Al eens zelf geprobeerd te maken? Het is zo makkelijk als 1,2,3 probeer het nu zelf! Acai bessen bevatten antioxidanten, gezonde vetten en een goede hoeveelheid vezels. 

Een Acai bowl thuis maken klinkt misschien simpel, maar kan ook uitdagend zijn omdat je de juiste textuur probeert te bereiken. Het zou dik en cremerig moeten zijn zodat alle toppings die je er aan toevoegd erop blijven liggen. Veel recepten gebruiek acai poeder, maar dit recept is met bevroren acai puree gemaakt, dat smaakt zoveel beter! 

Ingrediënten:

  • 1 bevroren banaan 
  • 1/4 avocado
  • 2 pakken (200 g) bevroren acai puree 
  • 1/2 cup cocosnoot water

Instructies :

  1. Combineer alle ingredienten in een blender en zet deze op de hoogste stand totdat het geheel goed gepureerd is. Voeg meer (cocos)water toe, als dit nodig is om de bevroren ingredienten op te laten nemen.
  2. Giet dit in een kom en besprenkel dit met vers fruit, noten en granola. 
  3. Geniet er gelijk van!

Tip : 

Als jouw bananen te rijp worden, bevries deze in jouw vriezer! Het is altijd handig wat extra bananen te hebben om in smoothies te kunnen gebruiken. Haal dan de schil eraf, snij ze in grote stukken. Stop ze in afsluitbare zakjes en stop ze in de vriezer. Deze blijven wel maanden goed! 

With Happiness,

Mounia Ramdi 

Food & Lifestyle Blogger – Recipe Developer – Catering
Daily Bowl of Happiness
Phone : +31 (6) 41 01 96 57

 

deel met je vrienden

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin