Edamame-Avocado Humus Recept

Een rijke en crèmige humus zonder tahini en volgetankt met proteïne! Eigenlijk is hij veel crèmiger dankzij de toevoeging van avocado. Je kan ervan genieten als een dip voor de barbecue, als een healthy snack met veggie sticks of als een sandwich spread voor op de boterham. En voor degene met restricties door hun dieet; deze avocado humus is natuurlijk vegetarisch en glutenvrij! Het zit vol smaak dankzij de verse citroen, knoflook en de komijn. Als je van pittig houdt kan de jalapeno een smakelijke kick geven!

Ingrediënten :
– 250 g edamame bonen (uit de huls gehaald)
– 1/2 avocado
– 2 kloven knoflook
– 1/2 theelepel komijn
– Sap van 1 citroen
– 1/4 cup water
– Met zout op smaak brengen

Kook de edamame bonen in kokend water voor 10 minuten. Afspoelen met koud water en af laten koelen.
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of geschikte blender en blend op hoge snelheid. Voeg 1 of twee eetlepels water toe als dit nodig is om de juiste consistentie te krijgen. Enjoy!

Eet smakelijk,

Mounia Ramdi
Food & Lifestyle Blogger – Recipe Developer – Catering
Daily Bowl of Happiness
Phone : +31 (6) 41 01 96 57

 

deel met je vrienden

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin