fbpx
IAMFIT Boksevent

IAMFIT Boksevent

Het IAMFIT Boksevent was een succes voor de deelnemers op 27 oktober! Hoewel wij een grote hoeveelheid afzeggingen hadden (9 vd 16 inschrijvingen) en het weer zeker niet mee zat (regen en wind), hebben deze toppers hun beste been voorgezet in deze epische workout van Said Kwyasse die ook Jamal Ben Saddik traint en met andere grote boksers als Badr Hari heeft gewerkt.

In een training die maarliefst 2 uur in beslag nam werden de deelnemers getraind in verschillende disciplines. Conditionele (touw)training, patronen, en uiteindelijk training met de pads en werd er ook nog (licht) gesparred met bokstrainer Ramon. 

De deelnemers kregen een aan topsport equivalente boksworkout en sommigen moesten al tijdens de touwtraining hun meerdere erkennen in de conditie van Said. Ondanks dat Said al jarenlang niet meer professioneel bokst heeft hij nog steeds een conditie waar menig sporter jaloers op is. Hij deed dan ook aan alle onderdelen mee en gelooft in de filosofie dat om als trainer te inspireren je het eerst zelf moet laten zien aan je leerlingen. Terwijl enigen al na de touwtraining met tong uit de mond naar adem snakten ontstonden er bij Said op het voorhoofd past de eerste zweetdruppeltjes. 

Na de trouwtraining ging de workout over naar bokspatronen waar Said door middel van luide kreten: “Zehhh!” “Ja!” “Husss!” de deelnemers meerdere patronen in hoog tempo liet uitvoeren.

Wij eindigden de workout met Pads-training waarin de aangeleerde patronen tegen de pads van de trainers Said en Ramon (een zwaargewicht en goede vriend van Said, die later was aangehaakt) moesten worden uitgevoerd. Het hoge tempo was voor sommigen lastig bij te houden, maar zo kregen zij wel een teaser hoe het is om op topsport niveau te trainen! 

Er waren een aantal leden vanuit Medico Vision, Shape-all-in en Fresh aanwezig maar ook twee deelnemers van buitenaf een Ier en een Italiaan. Zij namen het tijdens het sparren op tegen bokstrainer en zwaargewicht Ramon. Ramon wist bij het testen van zijn Italiaanse tegenstander Adriano met een quickjab de lens van onze uit het oog te slaan, uiteraard sloeg hij niet door en wist Adriano de lens op te vangen en terug te zetten. Met nieuwe energie nam hij het daarna opnieuw op tegen Ramon en wist hem een paar keer goed te raken, achteraf deelde hij echter; “It was like hitting a brick wall” oftewel “het leek wel alsof ik tegen een stenen muur aan sloeg”. Onze Ierse deelnemer Mark werd een keer goed geraakt door een “lichte” punch van Ramon waarop hij zei: “Bloody hell, he called that a light punch?!” oftewel “Godver, noemt hij DAT een lichte stoot?!”. Na deze sparsessie hadden deze deelnemers in ieder geval wel door hoe het is om met oude professionals in de ring te staan.

Na het event werden de aanwezige deelnemers nog eens even extra in het zonnetje gezet en kregen zij allemaal een beker voor hun deelname. De 3 beste in de categorieen “touwtraining”, “techniek” en “all-round het beste” kregen daarbovenop nog een extra prijs. 

Veel lachende gezichten en happy vibes na afloop! Khadija en Maryl zeiden nog na afloop: “Mogen dit soort trainingen alsjeblieft vaker?!”

Wij gaan ons best doen voor jullie Khadija en Maryl, houden jullie de Facebook van IAMFIT goed in de gaten voor de laatste supergave events!

Tot het volgende IAMFIT Event!

deel met je vrienden

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin