fbpx
Havermout met kokosmelk

Kokosnoot Chia Havermout

We hebben wat regenachtige dagen voor de boeg en daarmee neemt onze zin in een warm ontbijt ook toe! Deze kom met havermout wordt gemaakt met Kokosmelk wat het zo’n intens lekker ontbijt maakt! De chia zaadjes geven een goeie dosis van Omega 3 terwijl het ook een mooie textuur geeft. Je kan het ontbijt toppen met wat voor fruit of toppings je ook wilt, maar bij Daily Bowl of Happiness, houden we van bananen met pindakaas en wat bessen om die frisse twist te geven! Genieten! Hier is het recept voor een regenachtige ochtend: 

Ingrediënten :

  • 1/2 cup Havermout
  • 1 eetlepel chia zaad 
  • 1/2 cup lichte kokosmelk (uit blik)
  • 3/4 cup soya melk plant
  • 1 theelepel vanille extract
  • Zoetstof naar keuze

Bereiding :

Stop alle ingrediënten in een hapjespan en mix deze goed door elkaar. Kook op gematigde temperatuur totdat de vloeistof is geadsorbeerd of tot de gewenst textuur is ontstaan. Wij houden van een heerlijke crèmige textuur maar niet TE dik. Serveer in een kom en voeg fruit en toppings toe naar smaak! 

Calorieën per portie (30gr)

Energie: 337 calorieën
Vet : 15,1 g
Koolhydraten: 30,3 g
Proteïne: 12,8 g

Mounia Ramdi 

Healthy Food & Lifestyle Blogger
Recipe Developer – Catering
Food Styling & Photography

Daily Bowl of Happiness

Telefoon : +31 (6) 41 01 96 57

 

deel met je vrienden

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin