fbpx
Gezonde Marrokaanse Pannenkoeken

Marrokaanse Pannenkoeken

Niet jouw gewone pannenkoeken! Weer eens tijd voor wat anders en wel een erg makkelijk en traditioneel Marrokaans recept waarmee jij een hele lichte sponzige pannenkoek maakt met wel duizend gaatjes erin. Het wordt voornamelijk tijdens de Ramadan of het Suikerfeest gemaakt. Meestal besprenkelt met honing en botersaus, dus je kan dit heerlijke gerechtje beter bewaren voor jouw cheatday! 

Ingredienten :

250 g fijne griesmeel
1 theelepel suiker
1/2 theelepel zout
1 zak bakpoeder
5 g droge instant broodgist
420 ml lauwwarm water

Stappenplan recept :

1- Stop alle ingredienten in een blender.
2- Blend voor 1 minuut. 
3- Schenk het beslag in een kom en laat het rusten voor 15 tot 20 minuten. 
4- Verwarm een pannenkoekenpan op gemiddelde temperatuur. 
5- Schenk ongeveer een halve cup aan beslag in de pan.   
6- Kleine holletjes zouden moeten verschijnen over het hele oppervlak van de pannenkoek. Blijf de pannenkoek op een kant bakken totdat er geen ongekookte oppervlak meer te zien is. (zorg dat je niet de pannenkoek omgooit).
7- Laat de pannenkoek rusten en afkoelen voor een paar minuten voordat je dit met gesmolten boter en honing serveert. Enjoy!

Mounia Ramdi 

Food & Lifestyle Blogger – Recipe Developer – Catering
Daily Bowl of Happiness
Phone : +31 (6) 41 01 96 57

Ben jij benieuwd naar andere heerlijke recepten? Ga naar: https://www.medicovision.nl/iamfit-zumba-event-2/

deel met je vrienden

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin