fbpx
Mini pompoen

VEGAN gehakt & Quinoa mini Pompoen

Zachte jonge mini pompoen gevuld met quinoa en (vegetarisch) gehakt is een leuk, maar vooral smakelijk gerecht. Ideaal voor het koude weer en de gezellig feestdagen. Je kunt dit gerecht als avondeten of lunch serveren. 

Gezond eten hoeft helemaal niet saai te zijn. Dit gerecht is een geweldige combinatie van goede koolhydraten, goede vetten en proteïne zonder dat wij volle herfstige smaak hoeven te missen. En aan de presentatie hoeft het ook niet te liggen. Kijk toch eens naar dit prachtige plaatje; je waant je in een herfstig bos als je er naar kijkt. Geniet ervan.

Ingrediënten : 

  • 2 mini pompoenen
  • 150 gram (vegetarisch) gehakt
  • 1 cup gekookte quinoa
  • 100 g champignons, gesneden 
  • 1 kleine shallot, fijngesneden
  • 1/3 cup granaatappel zaadjes
  • 4 theelepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel gesneden peterselie
  • 1 theelepel thijm 
  • Zout en Peper naar smaak toevoegen
  • 1/2 theelepel chili vlokken
  • 1/2 theelepel komijn gemalen cumin
  • 4 handjes vol rucola
  • 2 eetlepels extra vergine olijf olie

Instructies :

  1. Verwarm jouw oven voor op 200 graden Celcius en leg aluminium folie over een bakplaat zodat deze volledig is bedekt. 
  2. Snij je pompoen in 2en en haal de zaadjes eruit. 
  3. Neem wat olijf olie om het vlees van de pompoenen in te smeren. Breng vervolgens op smaak met zout en peper en plaats met de gesneden kant naar beneden op de bakplaat. Bak voor ongeveer 30 minuten of langer als de pompoen nog niet gaar lijkt te zijn. 
  4. Warm een braadpan voor op medium temperatuur doe daar olijfolie in en sautee de ui totdat deze bijna doorzichtig van kleur is geworden. 
  5. Voeg het vlees toe met de kruiden en bak voor een aantal minuten. 
  6. Voeg de champignons toe en sautee nog een paar minuten langer. 
  7. Voeg de quinoa, peterselie, thijm, toe totdat alles is verwarmd en draai dan het vuur uit. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zout en peper. 
  8. Wanneer de pompoen helften klaar zijn vul deze eerst met een bedje van rucola en dan het quinoa (vegetarisch) gehakt mengsel.
  9. Sprenkel de granaatappel zaadjes over elke helft heen en sprenkel nog wat olijf olie over het geheel als dat nodig is.

Enjoy!

Mounia Ramdi 

Food & Lifestyle Blogger – Recipe Developer – Catering
Daily Bowl of Happiness
Phone : +31 (6) 41 01 96 57

deel met je vrienden

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin